BAYBURT / AYDINTEPE - Çatıksu İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ı büyük bir coşkuyla kutladık.

Velilerimizin de büyük ilgi gösterdiği etkinliklerimiz, gün sonunda yapılan yarışmalarla devam etti. Yarışmada kazanan öğrencilerimize ödülleri okul müdürümüz Abdulvahap ERYILMAZ, Çatıksu köyü muhtarımız Numan ŞAHİN, İl Genel Meclis Üyesi Serdal KIROĞLU ve çevre köy muhtarlarımız tarafından verildi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sevgi, umut ve neşe dolu günler geçirmesi dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Nis

Okulumuzda Şiir Okyanusu etkinliği kapsamında program düzenlendi. Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Metin BİLGİN, programı düzenleyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Nis

21 Şubat Bayburt'un düşman işgalinin kurtuluşunun yıldönümünde Aşağı Kırzı Köyü'nde bulunan İffet Anıtını ziyaret ettik. Tarih bilincinin çocuklarımıza yerleştirilmesi amacıyla yapılan ziyarette çocuklara dönemin şartlarını anlatan sunumlar ve slaytlar izletilip, dönemle ilgili geniş bilgiler verildi.

Şbt

6 Şubat asrın felaketinde ölen depremzede vatandaşlarımıza saygı duruşunda bulunduk. Daha sonra bir deprem ülkesi olan ülkemizde, yaşanabilecek felaketlerin önüne geçmek için deprem farkındalık eğitimi ve tatkibatı düzenledik.

Şbt

Dönem Sonu Etkinlikleri kapsamında yoğun ve güzel bir gün geçirdik. Köyümüzde bulunan Şehit Muammer Ateş'in kabrinde Kuran'ı Kerim okunarak başlanan günü, sırasıyla Yukarı Kırzı ve Arpalı Beldesinde çeşitli etkinliklerle tamamladık.

Haz

Okulumuz ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte yıl sonu gezimizi gerçekleştirdik. Öncelikle Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesini gezen çocuklarımız daha sonra Kenan Yavuz Etnografya Müzesini ziyaret ettik. Ziyaretler sonunda Demirözü Baraj Göleti Sosyal Tesisleri'nde yemek yenilip gemi turu ve çeşitli etkinliklerle geziyi tamamladık. Gezimizin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah DEMİRER, okul müdürü Abdulvahap ERYILMAZ eşliğinde ana sınıfımızı ziyaret etti. Çocuklarla birlikte kukla gösterisine katılan Abdullah DEMİRER, gösteri sonunda çocuklarımızla sohbet edip çocukların ana sınıfı için isteklerini dinledi.

Okulumuzu ve sınıfımızı ziyaret edip bizlere ilgisini eksik etmeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah DEMİRER'e teşekkür ederiz.

May

EFOR Projesi kapsamında yaptığımız deneme sınavlarının sonuncusunu uyguladık.

Lise giriş sınavları hazırlık sürecinde öğrencilerimize uyguladığımız deneme sınavlarını değerlendirmek amacıyla okulumuzda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah DEMİRER, okul müdürü Abdulvahap ERYILMAZ ve öğretmenlerin de katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda lise giriş sınavları hazırlık sürecinde öğrencilerimizin başarı durumları ve okul hakkında genel değerlendirmeler yapıldı.

May

Okulumuz öğrencilerine yönelik Trafik Polisi tarafından trafik bilgilendirme eğitimi verildi. Verilen eğitim sonucunda öğrencilerimiz trafik kurallarının önemi konusunda bilgi sahibi oldu.

May

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri geçmişten beri oynadığımız ancak bu günlerde unutulan Geleneksel Oyunlarımızı oynadılar. Mendil Kapmaca, Yağ Satarım, Körebe, Ayak Taşı oyunları oynandı.

Unutulmaya yüz tutan oyunlarımızın günümüzde de devam ettirilmesi çabasını gönülden destekleyip, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Meslek dersleri kazanım testleri ile öğrencilerin bilgi ve kazanımlara sahip olma düzeyleri tespit edildi. DÖGM materyal sitesinden alınan örnek uygulamalarla testlere erişim sağlandı. Okulumuz öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini geliştirmek; özgüvenlerini, motivasyonlarını, sosyalleşmelerini ve sorumluluk duygularını artırmak; yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, öğrendikleri teorik bilgileri uygulama ve zayıf yönlerini geliştirme fırsatı vermek amacıyla okulumuz öğretmenleri tarafından eğitim verildi.

May

Öğrencilerimizin beceri temelli sorular üzerinde çalışma ve bu soruları çözme tekniklerinin gelişmesi ve hızlanmaları için rehberlik öğretmeninin kontrolünde çalışmalar yapıldı. Soru çözmede karşılaşılan güçlükler çözümlerde yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

May

Okulumuz öğretmenleri tarafından, etkili zaman yönetimi ve sınıf rutini oluşturma konusunda fikir taraması yapıldı.

May

Okulumuz öğrencileri okul bahçesinde çiçeklendirme, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları yaptı.

May

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' okulumuzda coşkuyla kutlandı. Şiirler, şarkılar, konuşmalar, dans gösterileri, geleneksel yarışmalar ve eğlencelerle dolu kutlama töreninde çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

Kutlama programımızın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm değerli öğretmenlerimize, velilerimize ve çok sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.